ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΡΥΤΗ

Ο Τουρτίδης Ευθύμιος, μαθήτευσε από το 1980 δίπλα σε μεγάλους Δασκάλους Πολεμικών τεχνών διεθνούς κύρους. Έχει συμμετάσχει και έχει διδάξει σε πολλά σεμινάρια και διοργανώσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Κατά την θητεία του στον Στρατό, υπηρέτησε ως Εκπαιδευτής της Ομάδας Πολεμικών Τεχνών και Αυτοάμυνας σε Μοίρα Καταδρομών, και από το 2004 ως σήμερα ως Υπαξιωματικός του Λιμενικού Σώματος εκπαιδεύει τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης στην Αυτοάμυνα (Ρεαλιστική αλλά και Αγωνιστική).         

Εκπαιδεύει με ευθύνη αλλά και με προσοχή για τους μαθητές του για πάνω από 15 χρόνια συνδυάζοντας την ανατολίτικη φιλοσοφία και παράδοση με την δυτική προπονητική, δίνοντας έμφαση στην εκμάθηση τεχνικών αλλά και στην καλλιέργεια του πνεύματος, χρησιμοποιώντας παράλληλα παραδοσιακές αλλά και σύγχρονες αρχές της προπονητικής, της φυσιολογίας και της μηχανικής του σώματος. Πρώην εξωτερικός συνεργάτης της εφημερίδας POPUP σε θέματα αθλητικής δημοσιογραφίας και παρουσιάζει μαθήματα γυμναστικής στην στήλη fitness.

Ήταν αρθρογράφος στο περιοδικό ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ, παρουσιάζοντας μαθήματα στην στήλη αυτοάμυνας.

Είναι αρθρογράφος στο περιοδικό ΚΑΤΑΔΡΟΜΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ, παρουσιάζοντας μαθήματα στρατιωτικής αυτοάμυνας.

Καθήκοντα Εκπαιδευτή

Υπεύθυνος εκπαίδευσης στον Αθλητικό Σύλλογο D.R.C.S. .

Εκπαιδευτής, TeamLeader και μέλος της αγωνιστικής ομάδας “5.11 TacticalTeam”.

Εξωτερικός συνεργάτης των Εκπαιδευτηρίων ΒΑΡΩΣΗ σε θέματα Εκπαίδευσης Αυτοάμυνας – Αυτοπροστασίας για τους Σπουδαστές Στελεχών Υπηρεσιών Ασφαλείας.

Εξωτερικός συνεργάτης των Ι.Ε.Κ. ΞΥΝΗ σε θέματα Εκπαίδευσης Αυτοάμυνας – Αυτοπροστασίας για τους Σπουδαστές Στελεχών Υπηρεσιών Ασφαλείας.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη στις 9 Δεκεμβρίου 1975.

Η επαφή του με τις πολεμικές τέχνες ξεκίνησε σε ηλικία τεσσάρων (4) ετών στο JuJutsu με δάσκαλο τότε τον πατέρα του Τουρτίδη Δημήτριο. Παράλληλα όμως ασχολήθηκε και με τον κλασικό αθλητισμό όπως η ενόργανη γυμναστική και ο στίβος.

1993

Σε ηλικία δεκαεπτά (17) ετών γνωρίζει το Ninjutsu αλλά ταυτόχρονα μαθητεύει στο Aikido και στο Judo.

1994

Παρουσιάζεται στον στρατό και υπηρετεί την θητεία του στις Ειδικές Δυνάμεις (Δυνάμεις Καταδρομών), όπου και εκτελεί χρέη Εκπαιδευτή Πολεμικών Τεχνών και Αυτοάμυνας της Μονάδος, έως που απολύεται από τον στρατό το 1995 και συνεχίζει τις σπουδές του στις πολεμικές τέχνες.

1997

Κατατάσσεται στο Λιμενικό Σώμα. Υπηρετεί σε διάφορες Υπηρεσίες Ασφαλείας και παρακολουθεί σχολεία του Λιμενικού Σώματος, της Πολεμικής Αεροπορίας, της Ελληνικής Αστυνομίας και Ξένων Υπηρεσιών, που έχουν σχέση με το αντικείμενο της εργασίας του.

2003

Δίνει εξετάσεις και παίρνει το πτυχίο Proficiency 4 στην Ιαπωνική Γλώσσα.

2004

Παίρνει το 1ο Νταν στο BujinkanBudoTaijutsu (Ninjutsu) και ανοίγει το πρώτο του Dojo με την ονομασία “HitoriBushiDojo”.

2007

Παίρνει τον βαθμό του Master / Teacher στην Θεραπευτική Ιαπωνική Τέχνη Reiki.

2008

Δημιουργεί το Κέντρο Φίλων Ιαπωνικού Πολιτισμού YamaKawa, όπου διδάσκει BujinkanBudoTaijutsu, D.R.C.S., A.S.F., Reiki και την Ιαπωνική Γλώσσα για αρχαρίους.

2010

- Παίρνει τον βαθμό του 3ου Νταν στο BujinkanBudoTaijutsu καθώς επίσης και τον τίτλο Instructor από τη JuJitsuInternationalFederation σε θέματα εκπαίδευσης αυτοάμυνας για Υπηρεσίες Ασφαλείας και Στρατό.

- Κερδίζει τον Τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή Αυτοάμυνας λαμβάνοντας μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πολεμικών Τεχνών και Αυτοάμυνας ΓΕΡΜΑΝΟΣ 2010 στην Αλεξανδρούπολη. Κερδίζει τέσσερα μετάλλια στις παρακάτω κατηγορίες: Χρυσό Μετάλλιο (1η Θέση) TraditionalSelfDefence, Αργυρό Μετάλλιο (2η Θέση) ModernSelfDefence, Αργυρό Μετάλλιο (2η Θέση) ModernSelfDefenceSpecialForces και Χάλκινο Μετάλλιο (3η Θέση) TraditionalSelfDefenceSpecialForces χρησιμοποιώντας τεχνικές του JuJitsu και του συστήματος του, το D.R.C.S.

-Κερδίζει τον Τίτλο του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλητή Αυτοάμυνας, λαμβάνοντας μέρος στο European & IntercontinentalSelfDefenceandMartialArtsChampionship στη Βουλγαρία κατακτώντας την 1η θέση σε όλες τις κατηγορίες (Traditional, ModernandSpecialForces) χρησιμοποιώντας τεχνικές του JuJitsu και του συστήματος του, το D.R.C.S.

2011

Παίρνει τον βαθμό Προπονητή στο μαχητικό άθλημα KowatAlrami.

2012

- Δημιουργεί τον Αθλητικό Σύλλογο D.R.C.S.

- Κερδίζει τον Τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή Αυτοάμυνας λαμβάνοντας μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πολεμικών Τεχνών και Αυτοάμυνας 2012 στην Θεσσαλονίκη. Κερδίζει δύο χρυσά μετάλλια στις κατηγορίες ModernSelfDefence και ExtremeSelfDefence.

2013

- Δημιουργεί την Ελληνική Ομοσπονδία D.R.C.S. (Σ.Α.Α.Κ.Ε. – Σύστημα Άμεσης Αντίδρασης Και Ελέγχου).

- Βραβεύεται από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Εκπαιδευτών Πολεμικών Τεχνών W.T.A. (WorldTrainersAssociation) με τον τίτλο του V.I.P., τίτλο τον οποίο τον έλαβαν μόνο 8 εκπαιδευτές παγκοσμίως.

- Κερδίζει τον Τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή Αυτοάμυνας λαμβάνοντας μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πολεμικών Τεχνών και Αυτοάμυνας 2013 (κατηγορία Open) στην Αθήνα.

Έως και σήμερα έχει διδάξει αυτοάμυνα στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης (Λιμενικό Σώμα), στο Ι.Ε.Κ. Τριανδρίας (Τομέας Φύλαξης και Στελεχών Υπηρεσιών Ασφαλείας), στα Εκπαιδευτήρια Βαρώση, στα Ι.Ε.Κ. ΞΥΝΗ Πειραιά κ.α., και σε εταιρείες φύλαξης όπως η LYNXSecurity, αξιοποιώντας έτσι τις γνώσεις του στον χώρο της αυτοάμυνας και δίνοντας γερές βάσεις στο D.R.C.S. ενώ παράλληλα εκτελεί χρέη Τεχνικού Συμβούλου σε θέματα Αυτοάμυνας στη Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοάμυνας I.S.D.O. (InternationalSelfDefenceOrganization).